Kuben tarina

kube – kestävää ja sisukasta muotoilua

Muotoilija (AMK) Petri Seurin kube-tuotteet ovat pitkän kehitystyön tulos. Idea kube-tuotteisiin tuli katselemalla valumuotteja rakennuksilla. Betoni materiaalina palkitsee suunnittelijan monikäyttöisyydellään ja muotoutumiskyvyllään. Toisaalta se vaatii yksityiskohtien tarkkaa suunnittelua ja työtapojen kehittämistä – ja pitkää pinnaa.

Seurille tärkeää on tuotteen ulkonäön lisäksi yksityiskohtien ja toiminnallisuuden tinkimätön viimeistely. Tuotteiden valmistuksessa mittayksikköinä ovat millimetrit ja grammat. 

Esimerkiksi BIRDkuben vaivattoman käytön takaava kiinnitysmekanismi on vaatinut satoja suunnittelutunteja ja prototyyppien testaamista. Tyylikkäiden ja monikäyttöisten valaisimien reunat ovat vain kahdeksan millimetrin paksuisia ja vaativan muottityöskentelyn tulosta. Juomien lämpötilaa säilyttävien lasinalusten pohjiin on liimattujen tassujen sijaan valetuttuina pöydänsuojat. 

 

BIRDkube on lintujen ja lintujen ystävän suosikki! Helppo pitää puhtaana ja turvallinen linnulle rakentaa pesä.

Puumuotissa valettu betonituote on pinnaltaan huokoinen ja siinä näkyvät oksien kohdat. Metallimuottiin valetun tuotteen pinta on täydellisen sileä. Seuri haluaa saada myös sileisiin pintoihin eloa, kuten pieniä ilmakuplia. Tuotteiden reunat ja särmät ovat täydellisiä, mutta pienet epätasaisuudet luovat kiinnostavuutta ja tekevät jokaisesta tuotteesta uniikin. 

Lopputuloksena on kube-tuoteperhe, joka sopii moneen eri sisustustyyliin ja ympäristöön. Huolellisesti suunniteltu suomalainen designtuote on myös täydellinen lahja, joka kertoo samalla antajastaan. 

Lämpöä pimeneviin iltoihin

1 / 3